Festiwal Nauki, Techniki i Sztuki w Łodzi
PROGRAM FESTIWALU

Kuchnia międzykulturowa
Numer imprezy:179
Blok tematyczny:Kultura i sztuka
Rodzaj imprezy:pokaz
warsztaty
Data: 18.04
Godzina rozpoczęcia: 13:00
Godzina zakończenia: 15:00
Opis imprezy: Kuchnia jest niezwykle ważnym i ciekawym elementem każdej kultury. Proponowane warsztaty maja na celu zapoznanie uczestników z tradycyjnymi daniami z kilku zakątków świata. Uczestnicy spotkania będą mieli okazję poznać teoretyczne aspekty gotowania - obszerne i interesujące prezentacje pozwolą uporządkować wiedzę kulinarną. Będzie to także doskonała okazja do zdobycia nowych przepisów i poznania skrywanych dotąd głęboko tajników kulinarnych innych kultur. Smaczne i egzotyczne potrawy zostaną przygotowane przez słuchaczy Studium Języka Polskiego dla Cudzoziemców w Łodzi, a tradycyjne dania kuchni polskiej przez studentów i doktorantów Uniwersytetu Łódzkiego. Całość imprezy uwieńczy degustacja.
Adresaci imprezy: Wszyscy zainteresowani
Organizator:Uniwersytet Łódzki - Wydział Filologiczny - Katedra Lingwistyki Stosowanej i Kulturowej - Koło Naukowe Glottodydaktyków     
Miejsce imprezy: Studium Języka Polskiego dla Cudzoziemców UŁ
Adres: ul. Matejki 21/23 90-231 Łódź
Sala nr: 1
Prowadzący: Edyta Wojtczak, Koło Naukowe Glottodydaktyków
Zgłoszenie uczestnictwa Nie jest wymagane
  WSTECZ

             

Partnerzy

 

 

Organizatorzy

Łódzka Rada federacji Stowarzyszeń Naukowo – Technicznych NOT

Wspierający