Festiwal Nauki, Techniki i Sztuki w Łodzi
PROGRAM FESTIWALU

Roślinny kawior – kuchnia molekularna w biotechnologii.
Numer imprezy:227
Blok tematyczny:Nauki przyrodnicze
Rodzaj imprezy:pokaz
Data: 20.04
Godzina rozpoczęcia: 12:00
Godzina zakończenia: 13:00
Opis imprezy: Uczestnicy samodzielnie przygotują roślinny kawior z kolorowego soku owocowego. Poznają przyczyny zachodzenia reakcji oraz jej wykorzystanie w biotechnologii, przemyśle i kuchni molekularnej. UWAGA! Wejście co 15 min, w maksymalnie 10 osobowych grupach.
Adresaci imprezy: Dzieci, młodzież, osoby dorosłe. UWAGA! Wejście co 15 min, w maksymalnie 10 osobowych grupach.
Organizator:Uniwersytet Łódzki - Wydział Biologii i Ochrony Środowiska    
Miejsce imprezy: Uniwersytet Łódzki - Wydział Biologii i Ochrony Środowiska KATEDRA GENETYKI OGÓLNEJ, BIOLOGII MOLEKULARNEJ I BIOTECHNOLOGII ROŚLIN
Adres: 90-236 Łódź, ul. Banacha 12/16, budynek A
Sala nr: 338, piętro IIIA
Prowadzący: mgr Ewelina Łojewska
Zgłoszenie uczestnictwa Nie jest wymagane
  WSTECZ

             

Partnerzy

 

 

Organizatorzy

Łódzka Rada federacji Stowarzyszeń Naukowo – Technicznych NOT

Wspierający