PROGRAM
Informacje dodatkowe
PROGRAM FESTIWALU
Z czym się to je? – E415 i E410 | |
Numer imprezy: | 241 |
Blok tematyczny: | Piknik Naukowy |
Rodzaj imprezy: | |
Data: | 23.04-24.04 |
Godzina rozpoczęcia: | 10:00 |
Godzina zakończenia: | 18:00 |
Opis imprezy: | Prezentacja hodowli bakterii Xanthomonas campestris, produkujących ksantan- popularny zagęstnik używany w przemyśle spożywczym do produkcji deserów mlecznych, budyniów czy kisieli. Zostaną również pokazane gotowe dodatki do żywności wykorzystywane przez przemysł spożywczy. Zainteresowani będą mogli samodzielnie dodać mieszaninę gumy ksantanowej i carobu do mleka lub wody obserwując jednocześnie jak zmienia się ich konsystencja. |
Adresaci imprezy: | Wszyscy zainteresowani |
Organizator: | Uniwersytet Łódzki - Wydział Biologii i Ochrony Środowiska |
Miejsce imprezy: | Manufaktura |
Adres: | Karskiego 5 | Sala nr: |
Prowadzący: | Marta Nowak, Studenckie Koło Biotechnologiczno-Mikrobiologiczne (SKN BIO-MIK) działające przy Katedrze Mikrobiologii Przemysłowej i Biotechnologii UŁ |
Zgłoszenie uczestnictwa | Nie jest wymagane |
WSTECZ |