PROGRAM
Informacje dodatkowe
PROGRAM FESTIWALU
Drobnoustroje- przyjaciele czy wrogowie? | |
Numer imprezy: | 242 |
Blok tematyczny: | Piknik Naukowy |
Rodzaj imprezy: | |
Data: | 23.04-24.04 |
Godzina rozpoczęcia: | 10:00 |
Godzina zakończenia: | 18:00 |
Opis imprezy: | Prezentacja bakterii, grzybów i drożdży wyhodowanych na szalkach Petriego oraz w formie preparatów mikroskopowych. Pokaz makroskopowy- drobnoustroje znajdujące się na przedmiotach codziennego użytku, ilość mikroorganizmów na naszych dłoniach przed i po ich umyciu, pleśnie wyizolowane z serów pleśniowych oraz zepsutego chleba. Pokaz mikroskopowy- preparaty mikroskopowe, wykonane z drobnoustrojów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym: sery pleśniowe, drożdże piekarnicze, kefir, jogurt. |
Adresaci imprezy: | Wszyscy zainteresowani |
Organizator: | Uniwersytet Łódzki - Wydział Biologii i Ochrony Środowiska |
Miejsce imprezy: | Manufaktura |
Adres: | Karskiego 5 | Sala nr: |
Prowadzący: | Marta Nowak, Studenckie Koło Biotechnologiczno-Mikrobiologiczne (SKN BIO-MIK) działające przy Katedrze Mikrobiologii Przemysłowej i Biotechnologii UŁ |
Zgłoszenie uczestnictwa | Nie jest wymagane |
WSTECZ |